KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. DENKTAŞ’ı Anıyoruz ( Tugay ULUÇEVİK )
Devamını OkuKıbrıs’taki BM Barış Gücü – UNFICYP (Tugay Uluçevik)
Devamını OkuTÜRK DEGS Araştırmacısı Şafak Yıldırım'ın "Alfred Thayer Mahan ve Deniz Gücünün Önemi" başlıklı yazısı
Devamını OkuTÜRK DEGS Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı 'nın "Ülkesinin sınırlarını fazla bulan bir siyasi parti olur mu?" Başlıklı makalesi
Devamını OkuYUNANİSTAN’DAN MISIR’A BULAŞAN GASP PANDEMİSİ (ŞAFAK YILDIRIM)
Devamını OkuTürkiye’nin Mısır ile ilişkilerinin gelişmesinin önünde aslında hiçbir engel yoktur. Keşke hiç bozulmasaydı veya çok daha önce düzelmiş olsaydı
Devamını OkuKKTC’nin Kuruluşunun 39. Yıldönümü (Tugay Uluçevik (E) Büyükelçi)
Devamını OkuTürkiye ve Türkler için Kıbrıs Sorunu yoktur!
Devamını OkuTugay ULUÇEVİK TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLÂTI (TDT) VE KKTC
Devamını OkuCihat Yaycı yazdı; Deniz hukuku ve politikalarında ehliyetsiz kişiler muhatap alınarak, böyle önemli konularda itibar edilmesi en hafif tabiriyle felakettir.
Devamını OkuAdalar Denizinde karasuları konusunun “Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Konferans Görüşmelerinde” Yunanistan ve diğer devletlerinin tutumları ile değerlendirilmesi
Devamını OkuUÇAK GEMİLERİ VE TÜRK DONANMASI (AKDENİZ’DEKİ UÇAK GEMİLERİ, TÜRK DONANMASI ve SAO PAULO FIRSATI)
Devamını OkuTarihin akışı içinde, Akdeniz’i, Mezopotamya’yı ve Orta Doğu’yu kontrol etmek isteyen güçler arasında, Ege Deniz’indeki ve Akdeniz’deki, Sicilya, Sardunya, Kıbrıs, Korsika, Girit, Rodos Oniki Ada), Malta, İmroz (Gökçeada), Bozcaada, Limni, Semadirek, Midilli, Sakız, Sisam ( vs ) gibi stratejik önem ve değer taşıyan adaları ele geçirmek için sürekli bir rekabet ve çatışma yaşanmıştır.
Devamını OkuTicaret Savaşları artık sadece ABD’nin değil, farklı ülkelerin de dahil olduğu bir savaş halini aldı. En son örneğini ise, Rusya Federasyonu’nun ihracat kısıtlamaları ve ticaret yollarını kapatması ile yaşanan sıkıntılar oluşturmakta. Türkiye ise bu sefer savaşan değil, arabulucu rolünde…
Devamını OkuMillî Dava’da Yeni Politika, Eski Uygulamalar
Devamını OkuTürkiye’nin, 1923 Lozan Antlaşması ve Boğazlar Sözleşmesi ile 1947 Paris Antlaşması’na göre “askersizleştirilmiş” (gayrıaskerî) [demilitarized] statüye bağlanan Ege’deki belirli adaların bu statülerine Yunanistan’ın riayet etmesini istemesinin sağlam tarihî, coğrafî, hukukî, siyasî arka zemini ve temeli vardır.
Devamını OkuTüm bunların sonucu olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi verdiği kararda; Doğu Perinçek’in beyanlarının ifade özgürlüğü içinde kaldığını, soykırımı inkar suçuna vücut vermediğiniçünkü Ermeni tehcirinin soykırım suçu olduğuna dair herhangi bir mahkeme kararı olmadığını, soykırım suçuyla ilgili yetkisiz makamlarının beyanlarının ve kararlarının bu suçu tespit etme konusunda yok hükmünde olduğunu, Holokost ve Ermeni tehcirinin aynı kapsamda değerlendirilemeyeceğini tespit etmiştir.
Devamını OkuBu makale, etnik terör faaliyetleri yürüten Ermeni terör örgütü ASALA’nın nasıl ortaya çıktığını, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yürüttüğü korkunç terör eylemlerini, faaliyetlerinin ASALA ile yakın tarihlerde başlayan ve günümüze kadar uzanan Türkiye’de etnik terör faaliyetleri yürüten PKK’nın amaçları, ASALA-PKK etnik esaslı terör örgütlerinin birbirlerine yakınlıkları, yaptıkları işbirlikleri ve Türkiye’ye yönelik oluşturduğu müşterek ve münferit tehditlere; tarihsel kökenlerini işleyen bir perspektifle, dünyanın çeşitli yerlerinde ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde, devleti temsil eden kişilere karşı işlediği suçlar, Bekaa Vadisi’nde yaptıkları anlaşmalara dayanarak müşterek yürüttükleri askeri eğitimler, terörden ve tedhişten yararlanarak Türkiye’yi bölme, bağımsız bir federasyon kurulmasını tetikleyen faktörler ve ardından bağımsız ilkesinden vazgeçip Türkiye içinde otonom bir yapıya sahip bölge kurma talepleri aktarılmıştır. Ayrıca bu çalışma, Ermenistan tarafından desteklenen terör faaliyetlerinin kapsamını ve etkilerini ASALA ve PKK’ya verilen destekleri inceleyerek bu anlamda oluşmuş etnik terör sorununa, nedenlerden oluşmuş sonuçları ve etnik bölücülük faaliyetini bertaraf etmeye müteveccih yönergelerle, terörün yarattığı korku ve şiddet ortamını yok etme adına literatüre bir katkı sunması hedeflenmiştir.
Devamını OkuThe state of Armenia has openly and systematically used the incidents of World War I against the Turkish state for attack propaganda now for more than a hundred years. With the Second World War, Nazi Germany and the genocide of Jews was taken as a model and a parable to undermine Turkey's reputation and motivate Turkey to pay compensation. The intention of these attacks is to build global pressure on Turkey by spreading unsustainable lies and implementing them through black propaganda methodologies. In the analysis, an attempt has been made to show how black propaganda methods are used to present a matter that is not based on historical sources and research, and how it is systematically spread, as in the case of the events of 1915. Furthermore, solutions are presented to adequately respond to these untenable propaganda attacks on Turkey.
Devamını OkuDiese Arbeit hat die Erklärung zum Ziel, wie seitens des armenischen Staates die Vorfälle im Jahre 1915, durch die Verwendung von schwarzer Propagandamethoden verbreitet wird. Der Gebrauch des Wortes “Genozid” und die gewählten Massenmedia - Methodiken, die Lobbygruppen und Gruppen die gesellschaftlichen Druck aufbauen, und welche Instrumente und welche Systematiken diese verwenden, wird hier zu erklären versucht. Diese Arbeit hat die Argumente des armenischen Staates beim Einsatz von schwarzer Propaganda analysiert und diese für die Wissenschaftsmethodologie gewonnen.
Devamını OkuBu çalışma 1915 Olaylarının Ermenistan tarafından kara propaganda metotlarını kullanarak nasıl yaygınlaştırıldığını açıklamayı hedeflemektedir. “Soykırım” ifadesinin kullanılması, seçilen kitle iletişim araçları, lobicilik faaliyetler ve baskı grupları ile dünya genelinde olayların kara propagandanın hangi metotları kullanılarak neler yapıldığı sistemli bir şekilde açıklanmak istemiştir. Çalışma, Ermenistan Devleti tarafından yürütülen kara propagandanın argümanlarını inceleyerek literatüre kazandırılmıştır.
Devamını OkuYavuz Zırhlısı Türk Tarihi'ne Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde önemli hizmetlerinden ötürü tarihe adını altın harflerle kazımıştır.
Devamını OkuAslında herkes Vladimir Putin'in Rusya Federasyonu’nda devlet başkanlığı koltuğuna oturması sonrası şu soruyu aklından geçiriyordu: Şimdi ne olacak? Tankın üzerine çıkarak demokrasi havarisi gibi bir profil çizip zamanla kendini alkole bırakan, bazı törenlerde ayakta durmakta bile zorluk çeken Boris Yeltsin sonrası Rusya ve dünya kamuoyu tedirginlikle karışık bir şekilde yaşanacak gelişmeleri izler hale gelmişti. Putin'in yönetime gelişi ile genç ve karizmatik bir görüntü ortaya koyan imajı Rus toplumunu ve sonrasında dünyayı ilgiyle seyre yönlendirdi.
Devamını OkuAsimetrik savaş kavramının insanlık tarihi boyunca bütün savaşlarda kullanıldığı görülmektedir. Ancak 9/11 saldırıları ve Orta Doğu’daki istikrarsızlığın ortaya çıkmasından ötürü özellikle İsrail- Filistin sorunuyla daha çok kullanılmıştır.
Devamını OkuTÜRK DEGS Araştırmacısı Mert Ünlü'nün, "Primakov Doktrini Çerçevesinde Rusya Dış Politikasının Dünü, Bugünü, Yarını" başlıklı çalışması aşağıda sunulmuştur.
Devamını OkuSÖZDE “PONTUS SOYKIRIMI” İDDİALARINA TARİHSEL CEVAPLAR
Devamını OkuBAU DEGS Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı’nın 18 Eylül 2020’de kaleme aldığı “Filistin Türkiye’nin Denizden Komşusudur” başlıklı makale aşağıda sunulmuştur.
Devamını OkuSovyetler Birliği’nin dağılmasıyla beraber Amerika Birleşik Devletleri’nin dünya siyaseti üzerindeki kesin hakimiyetini ifade eden “tek kutuplu dünya düzeni” tanımı, bölgesel güçlerin ve stratejik ittifakların politikaları sebebiyle tartışmaya açılmış durumdadır.
Devamını Oku