Mısır: İsrail Filistinlileri Sina Yarımadası’na Sürerse Barış Anlaşmasını Askıya Alırız

Turk DEGS
Yazan: Turk DEGS 1 Dk. Okuma
1 Dk. Okuma

Mısır: İsrail Filistinlileri Sina Yarımadası’na Sürerse Barış Anlaşmasını Askıya Alırız

İsrail, Gazze Şeridi’nin Mısırı sınırındaki Refah bölgesine saldırı hazırlığı yapıyor. Saldırının kısa bir süre sonra başlayacağı planlanırken Mısır ise bölgeye yığılı Filistinli sivillerin Mısır topraklarına girmesinden endişe duyuyor. 

Refah bölgesinde İsrail saldırılarından kaçarak bölgeye yerleşen 1,5 milyon sivil Filistinli yaşamakta.

İsrail Refah’a saldırmayı planladığını Mısır’a bildirmesinden kısa bir süre sonra Mısırlı yetkililer uyarılara başladı.

İsrail ile normalleşen ilk Arap devleti olman Mısır 1979 yıllında imzalanan anlaşmayla barışmış ve ilişkilerini normalleştirmiştir. Normalleşme süreciyle birlikte Mısır’ın İsrail’e yönelik askeri seçenekleri büyük ölçüde rafa kalkmıştı.

Herhangi bir Filistinlinin Sina Yarımadası’na geçmeye zorlanması halinde iki taraf arasında on yıllardır süren barış anlaşmasının askıya alınacağı uyarısında bulundu.

İsrail ise Mısır’ı “Hamas’ın Gazze’ye silah sokmasını önleyememekle” suçluyıor.. Mısır’ın sınırda daha etkin varlık göstermeleri gerektiği yönünde suçluyor. Mısır bu suçlamaları reddederken İsrail’in sınırında varlık gösterme önerisini “egemenliğinin ihlali” olarak değerlendiriyor.

Mısır Devlet Enformasyon Servisi Başkanı Ziya Raşvan konuya ilişkin “İsrail’in bu yöndeki herhangi bir adımının Mısır-İsrail ilişkilerine ciddi bir tehdit oluşturacağı kesinlikle vurgulanmalıdır” dedi.

Kaynak: Mepa

Bu Yazıyı Paylaş
Bir yorum bırakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir