Rus Donanması’na Ait Nükleer Tahrikli Denizaltı Losharik’in Onarımı Son Aşamada

Turk DEGS
Yazan: Turk DEGS 1 Dk. Okuma
1 Dk. Okuma


Rus Donanması’na Ait Nükleer Tahrikli Denizaltı Losharik’in Onarımı Son Aşamada

Rusya’nın Losharik takma adıyla bilinen AS-31 derin dalış nükleer güç denizaltısı, devlet haber ajansı TASS’ın Çarşamba günü ismini vermediği bir askeri kaynağa dayandırdığı haberine göre, yıllar süren onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Haziran ya da Temmuz ayında teste çıkacak. TASS’ın konuyla yakından ilgilendiğini söylediği askeri kaynak, “Losharik’in onarımı neredeyse tamamlandı” dedi. “Kalan bazı çalışmaların ardından bu yılın Haziran ya da Temmuz ayında teste çıkması planlanıyor.”

2003’te denize indirilen ve Rus donanmasının en gizli deniz araçlarından biri olan bu denizaltı, çıkan bir yangında 14 denizcinin hayatını kaybettiği 2019’dan bu yana tamirdeydi.

Kazanın ardından Rusya Savunma Bakanlığı geminin nükleer enerjiyle çalıştığını ancak “nükleer unsurların” yangından tamamen izole edildiğini açıklamıştı.

TASS’a konuşan bir kaynak denizaltının onarımdan sonra 6.000 metreye kadar dalma kabiliyetini koruyacağını söyledi. TASS geçen yıl denizaltının titanyum gövdesinin hasar görmediğini ve bunun da geminin dalış kapasitesini koruduğunu bildirmişti.

Russian nuclear-powered Losharik submarine to be tested in June or July after repairs, TASS reports | Reuters

Bu Yazıyı Paylaş
Bir yorum bırakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir