Brexit: İngiltere, Türkiye ile önemli bir yeni ticaret anlaşması için bir sonraki adımı atıyor

Turk DEGS
Yazan: Turk DEGS 2 Dk. Okuma
2 Dk. Okuma

Brexit: İngiltere, Türkiye ile önemli bir yeni ticaret anlaşması için bir sonraki adımı atıyor

Brexit’in bir başka büyük desteğiyle Türkiye ile büyük bir yeni ticaret anlaşması müzakereleri başlatıldı. Kemi Badenoch, yükseltilmiş bağlantının ekonomiyi canlandırmaya ve İngiltere’deki binlerce işi desteklemeye yardımcı olacağını söyledi. Anlaşma, 800 milyar sterlin değerindeki dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birine tam erişim sağlayacak. Badenoch şunları söyledi: “İngiltere’nin önemli bir ekonomik ve stratejik ortağı olan Türkiye ile ticaret müzakerelerini başlatmaktan mutluluk duyuyorum.

“Yükseltilmiş bir anlaşma, İngiltere’nin dünya lideri hizmet sektörüne bu büyüyen pazarda rekabet avantajı sağlayacak ve İngiltere’deki işleri destekleme potansiyeline sahip.”

Duyuru, İş ve Ticaret Bakanı’nın bu hafta Teksas ile tampon bir ticaret anlaşması imzalamasının hemen ardından geldi. Bayan Badenoch, Türk mevkidaşı Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile birlikte bugün Londra’da görüşmeleri başlattı. Büyük ölçüde 1990’larda müzakere edilen ve İngiltere’nin AB’den ayrılmasından sonra Ankara’ya miras kalan mevcut ticaret anlaşması, Brexit’ten sonra devredildi ve sadece malları kapsıyor. İngiltere, anlaşmayı hizmetler, teknoloji ve dijital gibi sektörleri içerecek şekilde modernize etmek istiyor.

Türkiye, iki ülke arasındaki ticaretin geçen yıl 26 milyar sterline ulaşmasıyla İngiltere’nin en büyük 20 ticaret ortağı arasında yer alıyor.

Brexit boost: Talks start on trade deal with Turkey | Politics | News | Express.co.uk

Bu Yazıyı Paylaş
Bir yorum bırakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir