AHI(American Hellenic Institute) Başkanı, Yunanistan-ABD ilişkilerinin güçlendirilmesi ve Türkiye konusunda tetikte olunması çağrısında bulundu

Turk DEGS
Yazan: Turk DEGS 1 Dk. Okuma
1 Dk. Okuma

AHI(American Hellenic Institute) Başkanı, Yunanistan-ABD ilişkilerinin güçlendirilmesi ve Türkiye konusunda tetikte olunması çağrısında bulundu

Amerikan Helenik Enstitüsü (AHI) Başkanı, Yunan Bağımsızlık Savaşı’nın 203. yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, “özgürlük zaferinde Osmanlı yönetimini yenmek için savaşan ve fedakarlık yapan kahramanları” övdü, ancak aynı zamanda Türkiye’nin bölgede oluşturmaya devam ettiği tehdit konusunda da uyarıda bulundu.

“Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de ve ABD’nin bölgedeki çıkarları için oluşturduğu tehlikeyi gözden kaçırmamalıyız. Türkiye, hukukun üstünlüğünü sürekli ihlal eden bir ülke olarak Yunanistan, Kıbrıs ve bölge için sürekli bir tehdittir ve kurallara dayalı uluslararası düzen seçici bir şekilde uygulanamaz. Topluluk, politika yapıcılarımızı meşgul etmeli, onları bu gerçekler konusunda eğitmeli ve onları harekete geçmeye teşvik etmelidir “dedi.

“Atalarımızın savaştığı kahramanca fedakarlıklara ve savaşlara rağmen, mücadele devam ediyor” dedi.

Kamu politikası enstitüsü ve düşünce kuruluşu başkanı da ABD-Yunanistan ilişkilerinin önemini vurgulayarak, “dostluk ve stratejik ortaklığı sağlamak” için adımlar atılması çağrısında bulundu.

Bu Yazıyı Paylaş
Bir yorum bırakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir