Rusya’dan Kuzey Kore ile ilişkileri derinleştirmek için yeni hamle

Turk DEGS
Yazan: Turk DEGS 2 Dk. Okuma
2 Dk. Okuma

Rusya’dan Kuzey Kore ile ilişkileri derinleştirmek için yeni hamle

Rusya istihbarat servisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dış istihbarat şefinin Moskova ve Pyongyang arasındaki ikili işbirliğini derinleştirmek ve daha geniş bölgesel güvenliği görüşmek üzere bu hafta Kuzey Kore’ye bir ziyaret gerçekleştirdiğini duyurdu.

SVR’den yapılan açıklamada, KGB’nin Birinci Ana Müdürlüğü’nün halefi olan Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin’in 25-27 Mart tarihlerinde Pyongyang’ı ziyaret ettiği belirtildi. Ziyareti ilk olarak Kuzey Kore’nin KCNA devlet medyası duyurdu. SVR, Narışkin’in Kuzey Kore Devlet Güvenlik Bakanı Ri Chang Dae ile görüştüğünü belirtti.

Rus devlet haber ajansı TASS’ın SVR’den aktardığına göre görüşmede “uluslararası durumun gelişimi, bölgesel güvenliğin sağlanması ve dış güçlerin baskısını arttırma girişimleri karşısında Rusya-Kuzey Kore işbirliğinin derinleştirilmesi gibi güncel konular” ele alındı. KCNA, iki tarafın “düşman güçlerin giderek artan casusluk ve komplo hamleleriyle” başa çıkmak için işbirliğini daha da arttırmayı görüştüğünü söyledi. Putin, 2022’de Ukrayna’nın işgalinden bu yana Kuzey Kore ile bağlarını daha da derinleştirdi ve ABD ile müttefikleri, Kuzey Kore’nin Rusya’ya önemli miktarda füze sevkiyatı yaptığını söyleyerek bu durumu kınadı.

Hem Rusya hem de Kuzey Kore bu eleştirileri defalarca reddetti. Moskova, istediği ülkeyle ilişkilerini geliştireceğini ve Pyongyang ile işbirliğinin uluslararası anlaşmalara aykırı olmadığını söylüyor.

Rusya’dan Kuzey Kore ile ilişkileri derinleştirmek için yeni hamle (mepanews.com)

Bu Yazıyı Paylaş
Bir yorum bırakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir