GKRY’nin Sözde Afrodit Sahasında Keşfin geliştirilmesine yönelik ilerleme Bildirildi

Turk DEGS
Yazan: Turk DEGS 2 Dk. Okuma
2 Dk. Okuma
  • Rezervuardaki ortaklar, GKRY hükümetinin onayı için güncellenmiş bir kalkınma planı sunmuşlardır;
  • Rezervuardan elde edilecek doğal gazın üretimi ve işlenmesi, Mısır’daki mevcut bir işleme ve üretim tesisine bağlanacak olan bir deniz altı boru hattı aracılığıyla gerçekleştirilecektir;
  • Güncellenen planın geliştirme maliyetini hızlandırması ve azaltması bekleniyor;
  • NewMed Energy CEO’su Yossi Abu: “Kurduğumuz bölgesel bağlar, bölgesel ve küresel işbirlikleri için yeni olanaklar yaratıyor”.

Afrodit Hakkında:

Sözde 12. parsel alanındaki Afrodit rezervuarı, Kıbrıs Adası’nın Limasol’un 170 km açıklarında yer almaktadır. Rezervuarın 4,4 TCF olduğu tahmin edilmektedir ve NewMed Energy %30, Chevron %35, Shell %35 tarafından tutulmaktadır. Ayrıca bu parsel, KKTC’nin TPAO’ya verdiği ruhsat sahasıyla çakışmaktadır.

Afrodit rezervuarındaki ortakların (NewMed Energy, Chevron, Shell), orijinal plandan temel proje konseptinde bir değişiklik içeren, rezervuarın geliştirilmesi için GKRY hükümetinin onayına güncellenmiş bir plan sunduğunu bildirdi.

Güncellenen planda belirtildiği gibi, doğal gaz işleme ve üretimini gerçekleştirmek için ortaklar, GKRY’deki rezervuarı Mısır’daki mevcut üretim altyapısına bağlayacak bir deniz altı boru hattı inşa edecekler. Bu, mevcut altyapıların kullanımını optimize ederken rezervuarın geliştirilmesi için önemli ve etkili bir adımdır.

Operatör Chevron tarafından yapılan güncel bir tahmine göre, güncellenen imar planının, orijinal plana kıyasla geliştirme maliyetlerini düşürmesi ve rezervuardan doğal gaz üretiminin başlamasını öne alması bekleniyor. Afrodit ortakları, rezervuarın geliştirilmesindeki ilerlemeyi görüşmek üzere Pazartesi günü yeni GKRY Enerji Bakanı ile bir araya geldi.

A-3 değerlendirme kuyusunun sondajına Mayıs ayının başlarında duyurulmuştu ve yaklaşık üç ay sürmesi bekleniyor ve gelecekte bir üretim kuyusu olarak kullanılacak. Rezervuarın boyutunun şu anda 4,4 TCF olduğu tahmin edilmektedir .

NewMed Energy CEO’su Yossi Abu : “Kurduğumuz bölgesel bağlar, dünyanın herhangi bir yerinde doğal gaz talebini karşılamaya yardımcı olacak bölgesel ve küresel işbirlikleri ve altyapı paylaşımı için olanaklar yaratıyor. Afrodit rezervuarının çalışma planında belirlediğimiz kilometre taşlarına uygun olarak geliştirilmesi konusunda önemli mesafe kat ediyoruz.’

Kaynak: https://www.energy-pedia.com/news/cyprus/newmed-energy-further-progress-towards-development-of-aphrodite-discovery-in-cyprus-191642

Bu Yazıyı Paylaş
Bir yorum bırakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir