Ukrayna, Rusya’nın İHA tehditleri nedeniyle Abrams tanklarını ön saflardan çekiyor

Turk DEGS
Yazan: Turk DEGS 1 Dk. Okuma
1 Dk. Okuma

İki ABD askeri yetkilisi The Associated Press’e verdiği demeçte, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı mücadelesinde ABD tarafından sağlanan Abrams M1A1 muharebe tanklarını şimdilik kenara ittiğini, çünkü kısmen Rus insansız hava aracı savaşının tespit edilmeden veya saldırıya uğramadan çalışmalarını çok zorlaştırdığını söyledi.

ABD, Kiev’in her biri yaklaşık 10 milyon dolara mal olan tankların Rus hatlarını ihlal etme kabiliyeti için hayati önem taşıdığını savunarak aylarca süren agresif bir kampanyanın ardından Ocak 2023’te Ukrayna’ya 31 Abrams göndermeyi kabul etti. Ancak savaş alanı o zamandan beri, özellikle Rus gözetleme insansız hava araçlarının ve avcı-katil insansız hava araçlarının her yerde kullanılmasıyla önemli ölçüde değişti. Bu silahlar, Rus insansız hava araçları veya mermileri tarafından hızla tespit edilip avlandıklarında Ukrayna’nın tankları korumasını zorlaştırdı. 31 tanktan beşi Rus saldırılarında kaybedildi.

Üst düzey bir savunma yetkilisi Perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte, Ukrayna savaş alanında insansız hava araçlarının çoğalması, “tespit edilme korkusu olmadan geçebileceğiniz açık bir alan olmadığı” anlamına geliyor.

Ukraine pulls US-provided Abrams tanks from the front lines over Russian drone threats | AP News

Bu Yazıyı Paylaş
Bir yorum bırakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir