ABD, UNRWA Finansmanını Mart 2025’e Kadar Askıya Alacak

Turk DEGS
Yazan: Turk DEGS 1 Dk. Okuma
1 Dk. Okuma

ABD, UNRWA Finansmanını Mart 2025’e Kadar Askıya Alacak

ABD kongre liderleri ve Beyaz Saray arasında ordu, Dışişleri Bakanlığı ve diğer hükümet programları için fon tahsis eden büyük bir ödenek tasarısı üzerinde varılan bir anlaşma, ABD’nin BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) 2025 yılına kadar fon sağlamasını engellemeye devam edecek.

Reuters haber ajansı, anlaşmaya aşina olan iki kaynağın, finansmanın bir yıl boyunca bloke edileceğini ve Gazze’deki Filistinlilere insani yardım sağlamaya yönelik alternatif yaklaşımlar üzerine tartışmaların yasanın kamuya açıklanmasından sonra gerçekleşeceğini söylediğini aktardı. Ayrıca, ABD Senatosu geçen ay Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a yardım göndermeyi amaçlayan 95 milyar dolarlık bir yasa tasarısının parçası olarak ajansın finansmanını durduran bir yasayı kabul etti; ancak bu yasa tasarısı Temsilciler Meclisi’nde gecikmeyle karşılaştı.

CBS News’e konuşan “müzakereler hakkında bilgi sahibi olan üç kaynak”, anlaşmanın “Gazze’de faaliyet gösteren ana insani yardım kuruluşu için ABD’nin tüm doğrudan fonlarının yasaklanmasını içereceğini” doğruladı.

CBS News, Beyaz Saray’ın “Salı günü Kongre ile varılan ve Başkan Biden’ın kabul edilmesi halinde derhal imzalama sözü verdiği prensipte anlaşmaya geniş destek verdiğinde yardımdaki kesintiden bahsetmediğini” söyledi.

US to Suspend UNRWA Funding until March 2025 – Reports – Palestine Chronicle

Bu Yazıyı Paylaş
Bir yorum bırakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir