Blinken, savaş sonrası Gazze planını görüşmek üzere Orta Doğu’yu ziyaret etti

Turk DEGS
Yazan: Turk DEGS 1 Dk. Okuma
1 Dk. Okuma

Blinken, savaş sonrası Gazze planını görüşmek üzere Orta Doğu’yu ziyaret etti

Antony Blinken’ın Suudi Arabistan ve ardından Mısır’daki Arap liderlerle yapacağı görüşmeler, ABD’nin “kalıcı barış mimarisi” olarak adlandırdığı şeye odaklanacak.

Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin Gazze Şehri’ndeki El Şifa hastanesi çevresindeki operasyonlarını tırmandırdığını ve bir dizi hava saldırısı düzenlediğini söyledi. Daha önce, İsrail ordusu Pazartesi gününden bu yana 90 silahlı adamı öldürdüğünü söyledi.

Ayrı olarak, İsrail ile Hamas arasında ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için Katar’da dolaylı müzakereler devam ediyor. Ancak bir atılımın yakın olduğuna dair çok az işaret var. Blinken’ın Gazze’deki savaşın başlamasından bu yana bölgeye yaptığı altıncı ziyarette, Suudi liderliğiyle görüşmek üzere Çarşamba öğleden sonra Cidde’ye indi.

Gün batımından kısa bir süre önce uçaktan inerken, Bay Blinken’ı kucaklayan Suudi dışişleri bakanlığından Mazin el-Himali de dahil olmak üzere bekleyen yetkililer tarafından karşılandı. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile çarşamba gecesi kraliyet sarayında görüşmesi bekleniyor. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, ateşkes anlaşmasına varma ve Gazze’ye yardım dağıtımını artırma çabalarını tartışacaklarını söyledi.

Blinken visits Middle East to discuss Gaza post-war plan (bbc.com)

Bu Yazıyı Paylaş
Bir yorum bırakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir