Güney Kore: Kuzey Kore Rusya’ya 6 bin 700 Konteyner Mühimmat Gönderdi

Turk DEGS
Yazan: Turk DEGS 2 Dk. Okuma
2 Dk. Okuma

Güney Kore: Kuzey Kore Rusya’ya 6 bin 700 Konteyner Mühimmat Gönderdi

Güney Kore Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Kuzey Kore, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşını desteklemek için silah gönderiyot. Kuzey Kore, Temmuz ayında bu yana Rusya’ya milyonlarca mühimmat taşıyan yaklaşık 6.700 konteyner silah transferi gerçekleştirdi.

Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik yerel medyaya verdiği demeçte konteynerlerin 3 milyondan fazla 152 mm topçu mühimmatı ya da 500.000 adet 122 mm mermi taşıyabileceğini söyledi.

Savunma Bakanı Shini, Kuzey Kore’deki mühimmat fabrikalarının hammade ve elektrik eksiği nedeniyle kapasitesinin yalnızca %30’unu kullanmalarına karşın Rusya için top mermisi üreten fabrikaların tam hızda çalıştığını iddia etti.

Shini, Seul ve Washington, Pyongyang ve Moskova’yı silah ticareti yapmakla suçladı. Kuzey Kore’yi ise Ukrayna’ya karşı kullanılması üzere Rusya’ya silah tedarik ettiği için kınadı.

Kuzey Kore ve Rusya ise askeri işbirliği güçlendirme konusunda söz vermelerine rağmen silah tedariki iddialarını reddetmekte.

ABD Dışişler Bakanlığı ise 23 Şubat’ta yayınladığı bilgi notunda Kuzey Kore’nin Eylül ayından bu yana Rusya’ya 10.000’den fazla konteyner mühimmat ya da ilgili malzeme teslim edildiğini açıkladı.

Shin, Rusya’nın teknik yardımda bulunması halinde Kuzey Kore’Nin önümüzdeki ayın başında bir uydu daha ateşleyebileceğine dair uyarıda bulundu. Pyongyang’ın ise uçak ve yer hareket ekipmanı teknolojisi konusunda da yardım istediğini belirtti.

Bu Yazıyı Paylaş
Bir yorum bırakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir