Türk Düşmanı ABD’li Senatör Menendez: Kıbrıs’ta yeniden birleşme yolunu sabırsızlıkla bekliyoruz

Turk DEGS
Yazan: Turk DEGS 2 Dk. Okuma
2 Dk. Okuma


ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör Robert Menendez, ERT’ye yaptığı açıklamada, bunun barış, güvenlik ve refahla yeniden birleşme olacağını söyledi.

Menendez öğleden sonra Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulidis ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi ve hemen ardından Dünya Kıbrıslı Diaspora Kongresi’nde konuşma yaptı.

Daha sonra Kıbrıslı Türklerin tarafsız Pile bölgesinde BM barış gücü mensuplarına yönelik saldırılarına değinen Menendez, bölgede yürütülen çalışmaların gerekli izne sahip olmadığını söyledi. 

“Her şeyi olduğu gibi söyleyelim: Uluslararası hukukun kesinlikle kabul edilemez bir ihlali. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu engelleyecek bir şey yaptı mı? Hayır.” Diyen Menendez, bu yılın başlarında Erdoğan’ın “oyunu kendi lehine çevirerek” Türkiye’de yeniden seçildiği göz önüne alındığında bunun sürpriz olmadığını da sözlerine ekledi.

“Devlet kaynaklarını kendisi için kullanmak, bağımsız medyayı kapatmak, muhalefet liderlerini ve gazetecileri hapse atmak” diye devam etti.

“Bunlar demokratik bir seçimde oy almak isteyen bir adayın eylemleri değil, otokratik bir liderin eylemleridir. Doğu Akdeniz’in güvenliğini ve bütünlüğünü derinden önemseyen bizler için bu özellikle endişe verici” diyen ABD Senatörü, “Tetikte olmalıyız çünkü Erdoğan her an fikrini değiştirebilir. Özellikle Kıbrıs’a yönelik saldırganlığı konusunda”.

Bu tür eylemleri ister Maraş’ta ister Pile’de, isterse başka herhangi bir yerde kınamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden’a, Kıbrıs sorununun çözümünü yönetiminin en önemli dış politika önceliklerinden biri haline getirmesi çağrısında bulundu.

Son olarak, son Türk askerinin adadan ayrılmasına kadar Kıbrıs için mücadelenin bitmeyeceğini kaydetti.

Kaynak: https://www.kathimerini.gr/politics/foreign-policy/562581643/menentez-prosvlepoyme-se-monopati-epanenosis-me-eirini-asfaleia-kai-eyimeria-stin-kypro/

Bu Yazıyı Paylaş
Bir yorum bırakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir