UNICEF: Haiti limanında temel yardım konteyneri yağmalandı

Turk DEGS
Yazan: Turk DEGS 1 Dk. Okuma
1 Dk. Okuma

UNICEF: Haiti limanında temel yardım konteyneri yağmalandı

BM çocuk ajansı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Haiti’nin ana limanında “anne, yenidoğan ve çocuk yaşatmak için gerekli malzemelerle” dolu yardım konteynerlerinden birinin, çetelerin başkenti giderek daha fazla kontrol etmesi nedeniyle yağmalandığını söyledi.

Haiti, çocuk ajansı UNICEF’in başkent Port-au-Prince’in bazı bölgelerinde rekor açlığa ve yaşamı tehdit eden yetersiz beslenmeye neden olduğu konusunda uyardığı uzun süredir devam eden siyasi ve insani krizi çözmek için mücadele ediyor.

Seçilmemiş başbakan Ariel Henry, bu hafta bir geçiş konseyi kurulduktan sonra istifa edeceğini söyledi. Ağır silahlı çeteler şehrin çoğunu ele geçirdi ve insan hakları grupları yaygın cinayetler, adam kaçırmalar ve cinsel şiddet bildirdi.

UNICEF, 17 konteynerinden birinin Port-au-Prince limanında yağmalandığını ve 260 insani yardım konteynerinin silahlı gruplar tarafından kontrol edildiğini söyledi.

UNICEF’in Haiti temsilcisi Bruno Maes yaptığı açıklamada, “Çocuklara hayat kurtarıcı destek için gerekli olan malzemelerin yağmalanması derhal sona ermelidir” dedi.

“Bu olay, çocukların onlara en çok ihtiyaç duyduğu kritik bir anda meydana geliyor.”

UNICEF, yağmalanan konteynerdeki malzemeler arasında resüsitatörler ve ilgili ekipmanların bulunduğunu söyledi. Ajans, Port-au-Prince bölgesindeki her dört kadından üçünün temel sağlık ve beslenmeye erişimi olmadığı konusunda uyardı.

UNICEF says essential aid container looted at Haiti port | Reuters

Bu Yazıyı Paylaş
Bir yorum bırakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir