Yemen’deki Husiler Çin ve Rusya’ya ait gemileri hedef almayacaklarına dair anlaşma yaptılar

Turk DEGS
Yazan: Turk DEGS 1 Dk. Okuma
1 Dk. Okuma

Yemen’deki Husiler Çin ve Rusya’ya ait gemileri hedef almayacaklarına dair anlaşma yaptılar

İran destekli Husiler İsrail, ABD ve İngiltere ile bağlantılı gemileri hedef aldıklarını söylüyorlar. Ancak bazı gemileri yanlış tanımladıkları görülüyor.

Grubun temasları hakkında bilgi sahibi olan birkaç kişiye göre Yemen merkezli Husiler, Çin ve Rusya’ya gemilerinin saldırıya uğramadan Kızıldeniz ve Aden Körfezi’nde seyahat edebileceğini söyledi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bu kişiler, Çin ve Rusya’nın Umman’daki diplomatları ile Husilerin üst düzey siyasi figürlerinden Muhammed Abdüsselam arasında yapılan görüşmelerin ardından bir mutabakata vardıklarını söyledi.

Söz konusu kişilere göre iki ülke bunun karşılığında Husilere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gibi organlarda siyasi destek sağlayabilir. Bu desteğin nasıl olacağı tam olarak belli değil ancak gruba karşı daha fazla karar alınmasını engellemeyi kapsayabilir.

Çin ve Rusya hükümetlerinin yanı sıra aralarında Abdüsselam’ın da bulunduğu Husilerin sözcüleri Bloomberg’in yorum taleplerine karşılık vermedi.

Husiler halihazırda Moskova ve Pekin’in varlıklarının hedef alınmayacağı sinyalini vermiş olsa da görüşmeler, grubun Kasım ortasından bu yana Kızıldeniz’in güneyinde ve çevresinde gerçekleştirdiği füze ve insansız hava aracı saldırıları karşısında dünya ülkeleri arasında artan tedirginliğin bir göstergesi.

Yemen’deki Husiler Çin ve Rusya’ya ait gemileri hedef almayacaklarına dair anlaşma yaptılar (mepanews.com)

Bu Yazıyı Paylaş
Bir yorum bırakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir