Yük gemisi pilotu, Baltimore köprüsüne girmeden önce römorkör yardımı istedi

Turk DEGS
Yazan: Turk DEGS 1 Dk. Okuma
1 Dk. Okuma

Yük gemisi pilotu, Baltimore köprüsüne girmeden önce römorkör yardımı istedi

Federal güvenlik yetkilileri Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Baltimore Limanı’na giden bir otoyol köprüsünü deviren kargo gemisinin pilotunun, geminin “kara kutu” veri kaydedicisinden gelen sese atıfta bulunarak, römorkör yardımı için telsizle aradığını ve dakikalar önce bir elektrik kesintisi bildirdiğini söyledi.

Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu başkanı ayrıca, 1976’da inşa edilen liman üzerindeki bir trafik arteri olan Francis Scott Key Köprüsü’nün, yeni açıklıklarda yaygın olan yapısal mühendislik fazlalıklarından yoksun olduğunu ve bu da onu feci bir çöküşe karşı daha savunmasız hale getirdiğini söyledi.

Sri Lanka’ya gitmek üzere Baltimore Limanı’ndan yola çıkan Singapur bandıralı devasa konteyner gemisi Dali’nin, köprünün destek direğine girmeden önce gücünü ve manevra kabiliyetini kaybettiğini bildirmesinden bir gün sonra ölümcül felaketle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Çarpma, köprünün çoğunu neredeyse anında Patapsco Nehri’nin ağzına yuvarladı, nakliye şeritlerini engelledi ve ABD Doğu Sahili’ndeki en işlek limanlardan biri olan Baltimore Limanı’nın süresiz olarak kapanmasına neden oldu.

Freighter pilot called for tugboat help before plowing into Baltimore bridge | Reuters

Bu Yazıyı Paylaş
Bir yorum bırakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir