Zelensky: Harkov zor ama kontrol altında

Turk DEGS
Yazan: Turk DEGS 1 Dk. Okuma
1 Dk. Okuma

Zelensky: Harkov zor ama kontrol altında

Rusya’nın Ukrayna’da son 18 aydaki en büyük toprak kazanımlarını elde ettiği Harkov kenti çevresindeki çatışmalar, Volodymyr Zelensky tarafından “çok zor” ancak “kontrol altında” olarak nitelendirildi.

Ukrayna cumhurbaşkanı, perşembe günü Rusya sınırından sadece 18 mil (30 km) uzaklıktaki kuzeydoğu kentindeki askeri liderlerle konuşurken yorum yaptı.

Moskova, geçen hafta sınırdan Harkov bölgesine büyük bir kara saldırısı başlattı. Sürpriz hareket, Ukrayna’nın silahsız ve insansız kuvvetlerini daha da gerdi. Telegram’da yazan Zelenskiy, Ukraynalı askerlerin “işgalciye önemli kayıplar verdirdiğini” söyledi. Dedi ki: “Ancak, alan son derece zor olmaya devam ediyor. Birliklerimizi takviye ediyoruz” dedi. Harkov Valisi Oleg Synegubov, Ukrayna’nın bölgedeki cephe hattını “istikrara kavuşturmaya” çalıştığını ve Rusya’nın ilerleyişini kısmen durdurmayı başardığını söyledi. Haber ajansı AFP’nin analizinden Savaş Araştırmaları Enstitüsü’nün verilerine dayanarak edinilen bilgilere göre, Moskova 9-15 Mayıs tarihleri arasında 278 kilometrekarelik (107 mil kare) Ukrayna topraklarını ele geçirdi.

Ukraine war: Kharkiv fighting difficult but under control – Zelensky (bbc.com)

Bu Yazıyı Paylaş
Bir yorum bırakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir