Putin, Rusya’nın NATO’ya saldırmayacağını ancak Ukrayna’da F-16’ların vurulacağını söyledi

Turk DEGS
Yazan: Turk DEGS 1 Dk. Okuma
1 Dk. Okuma

Putin, Rusya’nın NATO’ya saldırmayacağını ancak Ukrayna’da F-16’ların vurulacağını söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Çarşamba günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, Rusya’nın herhangi bir NATO ülkesi üzerinde bir planı olmadığını ve Polonya, Baltık ülkeleri veya Çek Cumhuriyeti’ne saldırmayacağını, ancak Batı’nın Ukrayna’ya F-16 savaş uçakları tedarik etmesi halinde Rus kuvvetleri tarafından vurulacaklarını söyledi.

Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesi, Rusya’nın Batı ile ilişkilerinde 1962 Küba Füze Krizi’nden bu yana yaşanan en derin krizi tetiklemiştir. Rus hava kuvvetleri pilotlarına konuşan Putin, ABD liderliğindeki askeri ittifakın 1991’de Sovyetler Birliği’nin çöküşünden bu yana doğuya doğru Rusya’ya doğru genişlediğini, ancak Moskova’nın bir NATO devletine saldırma planlarının olmadığını söyledi.

Putin, Perşembe günü yayınlanan bir Kremlin transkriptine göre, “Bu devletlere karşı saldırgan bir niyetimiz yok” dedi. “Başka bir ülkeye saldıracağımız fikri – Polonya, Baltık Devletleri ve Çekler de korkuyor – tamamen saçmalık. Bu sadece saçmalık.” ABD’yi Ukrayna’yı para, silah ve istihbaratla destekleyerek Rusya’ya karşı savaşmakla suçlayan Kremlin, Washington ile ilişkilerin muhtemelen hiç bu kadar kötü olmadığını söylüyor.

Batı’nın Ukrayna’ya gönderme sözü verdiği F-16 savaş uçakları sorulduğunda Putin, bu tür uçakların Ukrayna’daki durumu değiştirmeyeceğini söyledi.

Putin says Russia will not attack NATO, but F-16s will be shot down in Ukraine | Reuters

Bu Yazıyı Paylaş
Bir yorum bırakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir